A fost finalizat drumul Iași – Botoșani

Ceremonia care a marcat finalizarea lucrărilor din cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere interjudeţene DJ282C, DJ282, DJ282B, Iaşi – Botoşani” a avut loc în comuna Plugari. Drumul groazei, așa cum a fost denumit, a fost impracticabil timp de câțiva ani, timp în care lucrările au fost sistate și întârziate.

Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2007 – 2013, în cadrul Axei Prioritare 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale. Valoarea totală a proiectului a fost de aproxmativ 83 de milioane de lei, inclusiv T.V.A., din care 58 de milioane de lei lei au constituit o finanţare nerambursabilă. Durata implementării a fost de 64 de luni.

John_P_442_wallLa ceremonie a fost prezent și președintele CJ Iași, dl. Cristian Admoniței: „Am participat la conferinţa de finalizare a proiectului „Reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean Iaşi – Botoşani”. Evenimentul principal a avut loc în satul Plugari, comuna Plugari, la acesta fiind prezenţi şi câteva sute de localnici din comunele Ţigănaşi, Vlădeni, Şipote şi Plugari. Sunt foarte bucuros că am finalizat acest drum pe care locuitorii din cele patru comune de pe traseu îl numeau Drumul Groazei.

Preţ de mulţi ani a fost impracticabil, oamenii preferând să circule pe un drum creat pe câmp. Opinia mea este că a devenit cel mai frumos drum din judeţ, atât din punct de vedere al lucrărilor, cât şi al peisajelor de pe traseu. Împreună cu drumul de la Dobrovăţ sau cel de la Cristeşti – Tătăruşi concurează pentru titlul de cel mai frumos drum din România.”
Primarul comunei Plugari, Paul Mursa, a ținut să mulțumească oficialităților prezente la ceremonie și să pună în discuție și următorul proiect de pe agenda publică, și anume drumul Plugari – Borosoaia: “Ne-am bucurat de vizita președintelui CJ Iași, Cristian Adomniței. Peste 300 de locuitorii ai comunei Plugari au participat la recepția drumului Iași-Botoșani, un proiect necesar pentru dezvoltarea comunei pe care cu cinste o reprezint.După luni de muncă și stăruință, am demonstrat că pentru noi, interesele cetătenilor sunt prioritare și am depus toate eforturile necesare pentru ca într-un timp relativ scurt, acest drum promis să devină realitate.

Aș vrea să îi mulțumesc președintelui CJ Iași, Cristian Adomnitei pentru suportul acordat și am încredere că împreună vom reda comunei și drumul Plugari-Borosoaia, principalul viitor obiectiv pentru mine, în calitate de primar!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>