Amenzi usturătoare pentru companiile care strică drumurile județene

dscf1306Subordonatii Consiliului Judetean Iasi au ajuns sa amendeze firmele care lucreaza cu autoritatea ieseana. Angajatii Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi (DJADP) au aplicat in ultimul an peste 30 de amenzi celor care au condus utilaje de peste 7,5 tone supraincarcate ce circulau pe arterele din judet. Printre cei amendati se numara societatea ApaVital, autoritate subordonata Consiliului Judetean Iasi, dar si diverse firme ce lucreaza cu institutia judeteana, dar si cu Directia de Drumuri.

“Am aplicat peste 30 de amenzi numai anul trecut. Sunt cativa care contesta aceste amenzi in instanta. Cu toate acestea, amenzile aplicate raman valabile si asta pentru ca au depasit cu mult greutatea utilajelor pe care le au in dotare. Am dat amenzi chiar si unor societati ce lucreaza cu noi sau Consiliul Judetean. Legea este lege si trebuie sa o respectam”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. Drumarii ieseni au aratat ca si in decursul anului trecut s-au aplicat peste 22 de amenzi pe arterele judetene pentru cei care risca sa distruga soselele.

“La acest moment avem trei cantare, insa nu dispunem decat de o singura masina conforma. Vrem sa mai achizitionam o astfel de autoutilitara in perioada urmatoare pentru a putea transporta si celelalte cantare. Am putea avea o masina de circa 1,5 miliarde de lei vechi cu sapte ani garantie. Sunt foarte multi soferi care nu respecta regula pe drum si care insista prin orice mijloace sa scape “, a adaugat Daniel Minciuna. Directia Judeteana de Drumuri a achizitionat aceste cantare inca de anul trecut, dupa ce a primit mai multe reclamatii legate de distrugerea arterelor judetene.

sursă:bzi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>