Antrenamentul și mâncarea: cum le îmbini corect

Fie că ai o slujbă care te menţine mereu activ, fie că trebuie să strecori sesiuni scurte de antrenament într-un program încărcat, poţi cădea cu uşurinţă pradă unor greşeli care, fără să îţi dai seama, te împiedică să atingi potenţialul maxim al exerciţiilor fizice.

Editorii site-ului Health.com, citaţi de Huffington Post, au întocmit lista celor mai frecvente cinci greşeli pe care le facem în timpul antrenamentelor şi din cauza cărora riscăm să nu obţinem rezultate optime:

Prea puţine grăsimi consumate

O prejudecată comună este aceea conform căreia grăsimile îngraşă, cei mai mulţi incluzând aici toate tipurile de grăsimi, chiar şi pe cele benefice, precum avocado, nuci, seminţe, ulei de cocos. Potrivit Health.com, adevărul este că un consum suficient de grăsime este o strategie bună atât pentru nutriţia în timpul sportului, cât şi pentru controlul greutăţii, întrucât are următoarele beneficii:

- întârzie golirea stomacului, astfel încât te simţi sătul pentru mai mult timp;

- creşte senzaţia de saţietate, reducând nivelul hormonilor de foame;

- creşte absorbţia de antioxidanţi, care, potrivit cercetărilor din domeniu, are legătură pe termen lung cu o siluetă slabă;

- creşte rata metabolismului şi, automat, nivelul de ardere a caloriilor.

În realitate, grăsimile sunt cei mai importanţi nutrienţi din dietă, fiind o parte structurală a celulelor, ceea ce înseamnă că nu poţi vindeca sau construi o celulă fără grăsimea necesară pentru aceste funcţii. O reducere prea mare a consumului de grăsimi poate avea ca efecte oboseala, foamea cronică, lipsa de saţietate, iritabilitatea, depresia, un sistem imun mai slab şi un risc mare de rănire.

Aşadar, chiar dacă încerci să reduci din grăsimea corporală, nu-ţi fie teamă să adaugi unt de arahide la un shake pentru slăbit, să îţi completezi salata cu nişte avocado şi legumele cu ulei de măsline extravirgin.

 

Citește celelalte patru greșeli pe  mediafax.ro


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>