Căminul Cultural din Popricani intră în lucrări de reparații capitale și modernizare

În curând primăria Popricani va preda amplasamentului căminului cultural din Popricani constructorului desemnat de Compania Națională de Investiții să reabiliteze capital clădirea, să o modernizeze și să o doteze cu toate cele necesare. Investiția are meritul primarului Valeriu Pârlog s-a întors de la București cu finanțarea aprobată pentru acest obiectiv de investiții. 

camin popricani

 

Finanțarea Guvernului României va duce la împlinirea visului popricănenilor de a readuce căminul cutural la faima de pe vremuri când se adunau gospodari din toate comunele la Popricani unde era pe vremuri unul dintre cele mai mari cămine culturale din zona. Aici oaspeții vizionau spectacole artistice și comuna Popricani era renumită pentru căminul din comună. De mai bine câțiva ani buni, vremurile bune ale căminului cultural au apus și datorită faptului că necesită multe lucrări de reparații.

“Odată cu începerea lucrărilor de reparații, modernizare și dotare a căminului cultural din Popricani vom putea să-i redăm acestuia prestigiul de altadată când era un centru de interes pentru comunele din jurul Popricaniului. Vrem să readucem la Popricani spectacole artistice lunare la care sa poata participa toți localnicii și să putem organiza în locația nouă întruniri de interes public, evenimente culturale”, a spus primarul Valeriu Pârlog.

Din spusele edilului, primăria Popricani așteaptă informarea de la Guvern cu numele câștigatorului licitației pentru a putea preda amplasamentul ca să înceapă lucrările în cel mai scurt timp.

Salvată de la faliment, Popricaniul caută finanțare la Guvern pentru asfaltarea drumului Cîrlig-Cuza Vodă

După ce Guvernul României a salvat comuna de la faliment la începutul anului 2015 (vezi articol aici) lucrurile au început să se miște în bine pentru Popricani și Vlădeni. Cele 2 comune și-au recăpătat dretul de a accesa fonduri europene și de atunci primarii ambelor comune au început o lupta contracronometru pentru depunerea de proiecte cu finanțare europeană în cadrul Grupurilor de Acțiune Locală din care fac parte. Pentru că mai sunt mai puțin de 4 ani până se încheie sesiunea de proiecte 2014-2020 cele două comune trebuie să se lupte să recupereze decalajul investițiilor în infrastructura, educație și utilități pe care multe comune le-au accesat și implementat.

Vezi aici mai multe detalii despre Asfaltarea drumului Cîrlig-Cuza Vodă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>