De ce să te îndrăgosteşti

Cand esti indragostit iti dai seama ce mult pui de fapt in joc. Niciodata pana acum n-am simtit ca totul depinde de o singura decizie. Imi dau seama acum ca una din trasaturile esentiale ale dragostei este ca ea cere totul. Nu putin, sau mult, ci totul. Si daca nu ti se pare ca dai totul atunci nu esti cu adevarat indragostit.

Totul incepe cu o privire incarcata de uimire, cu dorinta irepresibila si irezistibila de a privi. Pentru ca dintr-o data sunt atatea lucruri de vazut!

Atatea lucruri se dezvaluie atunci cand doi oameni au curajul sa se aseze in unda de radiatie a iubirii celuilalt: totul devine mut, timpul se opreste, celelalte lucruri se estompeaza in timp ce iubirea trece pe primul plan.

Dintr-o data pentru prima data in viata –sau cel putin asa mi se pare – am imaginea tridimensionala si concreta a unui lucru intru totul demn de iubire si devotament sincer. Asta inseamna “sa te indragostesti”.

Nu pot intelege ca dragostea se poate intrupa, inchide intr-un trup de carne care merge, vorbeste si-mi raspunde cu aceeasi dragoste – pentru ca nu am fost pregatit pentru asta. Desigur, suntem structurati in acest fel, facuti pentru a astepta si a dori cu pasiune ca iubirea sa intre in viata noastra in acest mod dramatic si personal.Totusi suntem complet dezorientati cand acest lucru se intampla in realitate.

Pentru ca suntem sceptici prin insasi natura noastra

Oricat de mult am vrea si am astepta sa se intample minuni, nu credem cu adevarat in ele. In clipa cand miracolul iubirii erupe in viata noastra ne simtim ametiti, zapaciti, incapabili de a face orice gest in afara celor impuse de iubire: privim, contemplam, admiram, iubim.

Dar cat de greu este sa dai totul! E realmente imposibil. Poti face un gest simbolic, insotit de declaratii cu efect spectaculos. Dar acesta e doar inceputul. De aici incepe un proces care va dura intreaga viata, proces care presupune sa daruiesti absolut totul, si nu numai ceea ce posezi, ci tot ceea ce esti.

 

Sursa: www.succesdublu.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>