Drumul spre Hadâmbu va fi refăcut

mansfieldDrumul comunal DC 49, care duce spre Mănăstirea Hadâmbu din Iași, ar putea fi refăcut în regim de urgență. Acesta a fost aproape distrus pe porțiuni mari, de zeci de metri, din cauza alunecărilor de teren din zonă. Mai mult, la intrarea în mănăstire artera a cedat de tot, gropile fiind aproape imposibil de trecut.

Precipitațiile din ultima vreme au deteriorat și mai mult strada, motiv pentru care autoritățile județene au promis să caute o soluție în cadrul Comitetului Județean pentru situații de urgență.

“Deocamdată nu a fost luată vreo decizie în acest sens. Am fost la fața locului cu un expert în domeniu pentru a evalua situația. Drumul a fost reabilitat acum câțiva ani, iar acum, din cauza unor alunecări de teren, a cedat. Vom discuta într-o primă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență această situație. Trebuie să găsim o sursă de finanțare pentru a putea ajuta comuna Mironeasa”, a spus Daniel Minciuna, directorul Directiei Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iasi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>