Grădiniță nouă pentru preșcolarii din comuna Popricani

În vara aceasta vor demara lucrările de construirea a unei grădinițe noi în lotul agricol al Școlii Popricani anunță autoritățile locale. Investiția va fi finanțată cu bani de la Compania Națională de Investiții și se află în stadiul de licitație electronică, urmând în perioada urmatoare să se afle câștigatorul licitației pentru această investiție.

copii-gradinita-4

“Am fost informați de către CNI că urmează să se soluționeze contestațiile depuse și să fie aleasă firma câștigătoare care va construi grădinița nouă din Popricani. Așteptăm constructorul care va câștiga licitația să-i predăm amplasamentul și să se apuce de treabă.

Ne ajută mult faptul că derulăm această investiție prin Guvernul României și nu trebuie să plătim noi toată suma necesară pentru că avem un buget mic pe care îl drămăluim cu grijă pentru a face cât mai multe investiții în toate satele comunei. Suntem încrezători în investițiile care stau să înceapă la Popricani și că vom atrage fonduri euopene și pentru modernizarea drumurilor din toate satele și extinderea și racordarea gospodăriilor la utilități”, ne-a spus primarul Valeriu Pârlog.

 Salvată de la faliment, Popricaniul caută finanțare la Guvern pentru asfaltarea drumului Cîrlig-Cuza Vodă

După ce Guvernul României a salvat comuna de la faliment la începutul anului 2015 (vezi articol aici) lucrurile au început să se miște în bine pentru Popricani și Vlădeni. Cele 2 comune și-au recăpătat dretul de a accesa fonduri europene și de atunci primarii ambelor comune au început o lupta contracronometru pentru depunerea de proiecte cu finanțare europeană în cadrul Grupurilor de Acțiune Locală din care fac parte. Pentru că mai sunt mai puțin de 4 ani până se încheie sesiunea de proiecte 2014-2020 cele două comune trebuie să se lupte să recupereze decalajul investițiilor în infrastructura, educație și utilități pe care multe comune le-au accesat și implementat.

Vezi aici mai multe detalii despre Asfaltarea drumului Cîrlig-Cuza Vodă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>