Iași devine al 8-lea aeroport Wizz Air

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est*, a anunţat astăzi extinderea operaţiunilor în România. Ştirea însoţeşte anunţul a 13 noi rute şi aeronave adiţionale adăugate bazelor din Cluj-Napoca şi Timişoara din urmă cu o lună. Compania va aloca o nouă aeronavă bazei din Bucureşti, iar flota din România va ajunge astfel la un număr de 17 aeronave Airbus A320, ceea ce reprezintă o creştere a capacităţii cu 29% în 2015, faţă de 2014. A 9-a aeronavă din Bucureşti va fi livrată la sfârşitul lunii iulie, 2015. De asemenea, Wizz Air a anunţat începerea operaţiunilor de pe aeroportul din Iaşi, ceea ce va creşte numărul de aeroporturi deservite în România la 8.

unnamedCele mai noi servicii din Iaşi spre Treviso vor începe pe 20 decembrie, Iaşi – Milano Bergamo pe 31 martie, iar ruta Iaşi – Londra Luton va fi operată de la 14 iunie 2015. Din Bucureşti, Wizz Air a lansat noi curse spre Pescara şi Stockholm Skavsta, cu începere pe 27 iulie 2015 şi ruta de vară spre Herakilion, începând din 20 iunie.

Cu aceste noi zboruri, Wizz Air oferă acum 97 de rute în total, spre 15 țări, de la cele 8 aeroporturi din România. Totodată, compania a anunţat şi creşterea frecvenţelor spre 22 dintre cele mai populare rute din reţeaua locală.

Expansiunea majoră Wizz Air în Bucureşti şi în regiunile ţării va stimula în continuare piaţa locurilor de muncă în aviaţie şi în turism, mai multe persoane având posibilitatea să călătorească spre România la tarife accesibile Wizz Air. Biletele spre cele mai noi destinaţii Wizz Air, dar şi orarul de vară 2015 pentru România sunt deja disponibile la vânzare şi pot fi rezervate pe wizzair.com, cu preţuri pornind de la 99 RON**.

Astăzi, în timpul conferinţei de presă din Bucureşti, John Stephenson, Vice-Preşedinte Executiv Wizz Air a declarat: “Astăzi marcăm încă un pas important pentru Wizz Air în România. În doar două luni am anunţat 3 noi aeronave pentru bazele din ţară, un aeroport nou, 20 de noi rute şi 1,35 milioane de locuri suplimentare în 2015. Oferim şi mai multe tarife accesibile pentru a satisface nevoile publicului din România. Reţeaua WIZZ aflată în plină expansiune şi frecvenţele crescute pe rutele existente vor atrage cu siguranţă mai mulţi pasageri fie că vor fi călători în scopuri turistice sau de business. Creşterea va susţine crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă în România şi va stimula turismul la nivel naţional.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>