Începând de astăzi, Iaşul are legătură aeriană directă cu Milano

charter-avion-turciaIeşenii pot ajunge la Milano în numai două ore. Acest lucru este posibil graţie noii curse introduse de compania TAROM către Milano (Bergamo), prima cursă având loc astăzi, 13 iunie (Bergamo – Iaşi).

Deşi este un zbor care nu a avut parte de multă publicitate şi nici nu a fost mult timp pentru a putea fi cumpărate bilete online, rata de ocupare a locurilor pentru cursa de astăzi, de la Milano spre Iaşi, este de peste 75%. Este o cifră foarte bună în industria aviaţiei pentru un prim zbor, pe orice fel de rută. Toate cele 7 zboruri externe de pe Aeroportul Iaşi, adică Londra, Tel Aviv, Viena, Roma, Torino, Bologna şi, de astăzi, Milano, sunt profitabile. Vrem să avem cât mai multe zboruri, acest lucru urmând a se realiza după finalizarea noii piste. Următoarele destinaţii pe care le avem în vedere sunt Paris, Amsterdam, Veneţia, Bruxelles şi, bineînţeles, o cursă către Germania”, a declarat dl. Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, în cadrul conferinţei de presă de lansare a noii curse.

La eveniment au mai participat dl. Cătălin RADU, Directorul Direcţiei Transport Aerian din cadrul Ministerului Transporturilor, dl. Andrei FILIPOIU, Directorul Direcţiei Siguranţă din cadrul Autorităţii Aeronautice Civile Române, dl. Sorin GEORGESCU, TAROM Manager Proiect Iaşi, dna. Georgeta DINU, TAROMHead of Corporate Communication, şi dna. Gabriela MAOR, TAROM Route Manager.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, dl. Marius BODEA, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Iaşi, a afirmat că estimarea de pasageri pe Aeroportul Internaţional Iaşi pentru acest an este de 270.000 de persoane, în creştere cu 40.000 faţă de numărul înregistrat anul trecut. „Este extrem de important să avem un grad mare de ocupare încă de la început. Potenţialul de pe Aeroportul nostru este enorm. Pe lângă turişti, ruta de Milano poate aduce şi investitori din acea zonă industrializată către comunitatea noastră. Pentru început vom avea două zboruri pe săptămână, la ore foarte bune. Din programul de iarnă vom avea o îmbunătăţire şi a orarului pe zborurilor către Roma şi Londra”, a declarat dl. Marius BODEA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>