Noi facilități pentru pasagerii Air Moldova din Iași

Luna august 2014 a adus în palmaresul companiei aeriene “Air Moldova” un nou record. Astfel, pentru prima dată în istoria sa, compania a reuşit să transporte timp de o lună peste 100 mii de pasageri sau, mai exact, 109 mii pasageri. Aceasta reprezintă o creştere de 58% faţă de aceeaşi perioada a anului 2013.

unnamedDintre aceștia, peste 1200 de pasageri au ales să călătorească în luna august de la sau către Iași utilizând oferta specială pentru ieșeni a companiei, motiv pentru care compania a a decis să continue acest program și pentru călătorii care vor avea loc după data de 26 octombrie 2014. Cele mai solicitate destinații de către pasagerii ieșeni în acest interval au fost Londra, Bologna, Roma, Barcelona, Istanbul și Verona.

De asemenea, pasagerii ieșeni beneficiază începând cu luna septembrie de gratuitate pentru prima piesă de bagaj de cală, cu o greutate maximă de 23 de kilograme, facilitate care se adaugă celor deja existente: tarife foarte atractive pentru cele 25 de destinații deservite din Chișinău de către Air Moldova și posibilitatea de a beneficia de transfer gratuit la aeroport cu autocarul pus la dispoziție de către compania Air Moldova, cu plecare din parcarea Palas Mall de la Palatul Culturii din Iași.

Per total, în primele 8 luni ale anului, compania Air Moldova a transportat 524 mii pasageri, fiind în creştere cu 170 mii pasageri (+48%) în raport cu aceeaşi perioada a anului 2013. In acelaşi timp, Air Moldova a transportat peste 22 mii de pasageri transfer prin Aeroportul Internaţional Chişinău, cu o creştere de 70 la suta.

Transportatorul naţional Air Moldova operează curse directe cu plecare din Chișinău către 25 de destinaţii: Antalya, Atena, Barcelona, Bodrum, Bologna, Bucureşti, Dublin, Frankfurt, Heraklion, Istanbul, Kiev, Larnaca, Lisabona, Londra, Milano, Moscova, Nijnevartovsk, Paris, Roma, Sankt-Petersburg, Soci, Surgut, Torino, Veneţia şi Verona .

Despre compania Air Moldova:

“Air Moldova” este unul din cele mai recunoscute mărci din Republica Moldova, fiind fondată prin decret prezidenţial la 12 ianuarie 1993. La 13 iulie 2004 “Air Moldova” a devenit membru activ IATA., iar din 2008, iar din anul 2008 compania a fost inclusă în registrul IATA Operational Safety Audit (IOSA).

Compania operează curse aeriene către 23 de destinaţii, cu aeronave de tip Airbus A320, Airbus 321, Embraer 190 si Embraer 120, asigurând la ora actuală peste 50% din fluxul de pasageri din Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>