Pe profit, în timp de criză

Cauti idei de afaceri profitabile?

1. Centru aerobic pentru adolescenti supraponderali. Este o nisa noua in Romania de care puteti profita mai ales daca locuiti intr-un oras mare. In aceasta nisa puteti gasi si idei de afaceri colaterale, cum ar fi o sala pentru cursuri de dans sportiv, arte martiale, culturism, etc.

2. Croitorie moderna ce produce haine si incaltaminte personalizata. Oferiti-le clientilor produse unicat sau cel putin intr-un tiraj foarte limitat. O astfel de afacere se preteaza cel mai bine unei piete formata din tineri si adolescenti dar nu trebuie uitate nici firmele sau partidele politice care in campania electorala au nevoie de astfel de mijloace de promovare. Cu putin noroc va puteti gasi o nisa de piata pe care sa o exploatati intr-un mod destul de profitabil.

3. O cabana la munte pe care o puteti inchiria turistilor la preturi avantajoase (pentru ambele parti). O afacere ideala daca detineti pamant in zonele montane.

Este adevarat ca momentan industria turismului trece prin perioade grele dar cu totii stim ca acum este perioada ideala pentru a investi intr-o astfel idee de afaceri. Concurenta este slabita iar inovatia si creativitatea pot fi punctele dumneavoastra forte.

4. Softuri educationale, o piata timida dar in crestere. Daca sunteti pasionat de informatica si programare puteti crea softuri educative practice.

Tot mai multi romani incep sa se initieze in tainele internetului, odata cu aceast fenomen creste si piata celor dispusi sa cumpere online softuri/programe care sa ii invete diverse aptitudini (de la cunostinte de economie pana la limbi straine sau istorie). Este o piata tanara, la inceput de drum si tocmai de aceea plina de oportunitati pentru antreprenorii care aleg acest gen de idei de afaceri.

5. Restaurant subacvatic, necesita investitii importante dar daca locuiti intr-un oras aglomerat sau intr-o statiune estivala poate deveni o atractie locala si o afacere de succes pentru dumneavoastra. Din pacate nu este o afacere la indemana oricui si este conditionata de asezarea geografica, fenomenul turistic si certificatele de urbanism.

6. Producerea de jucarii de plus cu un mic computer in interior sau doar cu un mic reportofon astfel incat jucaria sa comunice cu cei mici sau sa permita parintilor sa-si inregistreze voce astfel incat copiii sa o poata auzi atunci cand parintii sunt departe de ei.

Nu este o idee originala dar se preteaza la o multime de adaptari. Chiar daca pare prea complicata, nu este, poate fi inceputa in propriul garaj sau poate deveni o afacere de familie. Jucariile de plus si dispozitivele cu reportofon pot fi cumparate angro, asamblate si oferite spre comercializare.

7. Salon de coafura intr-o zona rezidentiala sau ANL nou construita. Puteti profita de constructia unor noi cartiere pentru a incepe o afacere.
Acolo unde ia fiinta un nou cartier ia fiinta si o noua piata. De ce sa nu profitati si dvs. de aceasta oportunitati si sa fiti printre primii care deservesc nevoile noilor rezidenti?

8. Teren de fotbal artificial pe care sa-l inchiriati contra cost. Daca ai un teren intra-vilan si nu prea stii ce sa faci cu el, ai putea sa te gandesti sa-l transformi intr-un teren de fotbal (sau oricare alt sport) si sa te alegi astfel cu o afacere frumusica.

9. Un magazin online. Desi ai putea crede ca piata acestui domeniu este deja ocupata, nu este tocmai asa. Solutia este gasirea unei nisa unde concurenta este slaba si unde ai sanse sa ajungi in top.
Spre deosebirea de un magazin clasic, avantajele unui magazin online sunt evidente atunci cand pui in balanta costurile de intretinere si de demarare a afacerii precum si costurile de promovare, afacerile online fiind mult mai putin costisitoare decat cele clasice, aproape sub toate aspectele.

10. Magazin alimentar axat o nisa bine definita (hrana pentru diabetici, pentru sugari, exclusiv produse fara E-uri, etc.). Tot mai mult auzim azi vorbindu-se de hrana sanatoasa, hrana fara E-uri, mancare ecologica. Este un trend general aflat abia la inceput de drum in Romania.

Sursă: consultantdeafaceri.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>