Podu Iloaiei investește bugetul pe doi ani în infrastructură

primariaPrimaria Podu Iloaiei executa lucrari de modernizare a orasului din bugetul local, cu o valoare dubla decat acesta. Cu toate ca bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2014 se ridica la 1,4 milioane, primaria a scos la licitatie un proiect de amenajare a zonei centrale a orasului, lucrare care este estimata la 2,8 milioane. “Noi tragem speranta sa obtinem si fonduri europene pentru acest proiect deoarece toate actele necesare acestei proceduri sunt facute, dar am ales sa incepem aceasta lucrare din bugetul local deoarece accesarea fondurilor europene dureaza foarte mult, motiv pentru care inceperea lucrarilor ar fi fost mult intarziata”, a declarat Constantin Istrate, primarul din Podu Iloaiei. Proiectul este multianual si vizeaza amenajarea zonei centrale a orasului prin modernizarea strazilor, a parcurilor, dar si extinderea retelei de canalizare si a celei de iluminat public, iar lucrarea este structurata pe cinci tronsoane.

Un alt proiect colosal la Podu Iloaiei

Realizarea retelei de apa si canalizare este un alt proiect desfasurat la Podu Iloaiei, valoarea acestuia fiind de 14,7 milioane, sursa de finantare fiind europeana. Este vorba de program implementat la nivel judetean de catre compania ApaVital prin care se urmareste conectarea tuturor localitatilor la sisteme de apa si canalizare. 

2,8 milioane lei

Aceasta este valoarea proiectului de amenajare a zonei centrale din orasul Podu Iloaiei. Suma reprezinta bugetul pe doi ani a localitatii.

Sursă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>