Poți face bani și de acasă

Deschiderea unei afaceri la domiciliu a devenit o optiune viabila pentru din ce in ce mai multe persoane, fie datorita faptului ca li s-a modificat substantial situatia la locul de munca, fie pentru ca si-au dorit mai multa libertate si independenta financiara. Pentru ca in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic, cu greu se poate discuta despre siguranta locului de munca, alternativa deschiderii unei afaceri la domiciliu este o modalitate buna de a lua in propriile maini problema viitorului vostru

1. Afacere online

Deschiderea unei afaceri online este mereu o idee buna atunci cand e vorba despre o afacere la domiciliu, in mare parte datorita faptului ca implica costuri de initiere relativ mici si ca desfasurarea unei astfel de activitati nu necesita foarte mult spatiu. In plus, dezvoltarea constanta a zonei de online aduce mereu noi oportunitati de afaceri.

Cea mai usoara modalitate de a va lansa este aceea de a va crea un blog / website personal pe care sa il monetizati. Internetul este plin de website-uri care va invata sa faceti chiar asta: sa va descoperiti care sunt acele arii de interes in care excelati si pe care le puteti transforma dintr-o simpla oportunitate intr-o idee viabila de afaceri, creandu-va propriul tau site prin intermediul caruia puteti vinde anumite produse/servicii: rapoarte speciale, carti, materiale de dezvoltare personala/profesionala concepute de voi, consultanta. Avantajul in cazul unei astfel de afaceri este ca puteti vinde aceste produse la un pret relativ mic pentru a va asigura o baza cat mai mare de clienti.

2. Consultanta in marketing online

Internetul este o sursa nesfarsita de oportunitati si idei de afaceri. In zilele noastre o afacere are putine sanse de succes fara o prezenta online potrivita. De aceea, afacerile mici au nevoie de consultanti externi pe zona de marketing online pentru a face fata provocarilor. Daca sunteti pasionati de marketing, comunicare online si social media puteti sa va oferiti serviciile pentru astfel de activitati.

Puteti incepe prin a oferi cateva sfaturi unor prieteni si cunoscuti care detin afaceri si care va pot recomanda la randul lor mai departe.

3. Afacere cu mancare bio

La fel ca in cazul cosmeticelor, din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru produsele bio si atunci cand vine vorba despre alimentatie, satui sa consume produse umplute cu hormoni si pesticide.

Combinat cu faptul ca afacerile in agricultura se anunta ca fiind marele castigator in 2013, daca locuiti la casa si aveti o gradina cu care nu stiti ce sa faceti, puteti cultiva rosii, salata, castraveti sau alte legume. Mai multe informatii cu privire la agricultura ecologica si certificarile necesare puteti obtine de la Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – “BIO Romania”.

Daca va place sa gatiti si aveti talent pentru asta puteti sa faceti paine, prajituri, sosuri, dulceturi sau compoturi bio pe care sa le comercializati fie prin intermediul unui website personal, fie prin intermediul unor magazine care au in oferta lor produse bio.

Pentru a va putea comercializa produsele este necesar sa obtineti un certificat bio, procesul de certificare fiind supravegheat de autoritatile statului, prin intermediul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

4. Produse handmade

Aveti talent si va place sa va jucati cu diverse materiale pentru a crea produse unice? Atunci acesta este ideea de afaceri profitabila pentru voi in 2013, pentru ca majoritatea clientilor pentru acest tip de produse nu mai doresc produse standardizate care arata toate la fel cautand produse unicat, cu amprenta personala.

Indiferent ca produceti bijuterii sau decoratiuni, puteti vinde produsele prin intermediul unui website personal sau participand la diverse targuri si expozitii de profil.


5. Coach/trainer pe dezvoltare personala

Desi lumea nu s-a sfarsit pe 21 decembrie 2012 asa cum reiesea din interpretarile calendarului maias, alte teorii spun ca aceasta data simbolizeaza o schimbare de constiinta la nivelul intregii planete care va duce la o preocupare mai intensa in ceea ce priveste dezvoltarea persoanala si o intoarcere spre spiritualitate. Din punct de vedere al afacerilor, asta creeaza noi oportunitati pentru cei pasionati de domeniul acesta, care pot sa isi ofere serviciile altor persoane doritoare sa investeasca in dezvoltarea lor. Ce inseamna asta? Ca puteti sa va utilizati cunostintele si experienta pentru a-i ajuta pe altii sa se cunoasca mai bine, sa faca fata mai usor stresului, sa isi stabileasca obiectivele si sa isi creeze strategii pentru a le atinge. In acesata nisa, imaginatia este limita in ceea ce priveste oferirea de servicii.

 

Vezi mai multe idei de afaceri pe www.plandeafacere.ro

 
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>