Președintele Adomniței va semna vineri la Plugari contractul de execuţie a lucrărilor la DJ282 Iaşi – Botoşani

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Cristian Adomniței, va semna contractul de execuţie a lucrărilor la DJ282 Iaşi – Botoşani.

Evenimentul va avea loc în comuna Plugari, fiind precedată de o şedinţă cu primarii din comunele străbătute de această importantă arteră rutieră judeţeană.

Ziua de 22 noiembrie va fi una de bucurie pentru întreg Judeţul Iaşi. Este ziua în care vom semna noul contract privind reabilitarea DJ282 Iaşi – Botoşani. Este un moment foarte dorit atât de mine şi primari, cât şi de locuitorii Judeţului Iaşi. În trecut au fost multe piedici puse acestui proiect, dar am reuşit să trecem peste toate şi, într-un timp record, să ajungem în etapă finală, adică cea de începere a lucrărilor. Am promis că acest proiect va fi dus la capăt în acest mandat şi va fi o promisiune respectată”, a declarat Cristian ADOMNIŢEI.

În urma licitaţiei organizate, contractul de lucrări a fost câştigat de asocierea formată din SC Eky Sam SRL Târgu Frumos (lider), SC Transporturi Auto SA Botoşani şi SC Enviro Construct SRL Iaşi. Valoarea contractului este de 48,3 milioane de lei. Asocierea va trebui să refacă 42,8 kilometri de drum dintre cele două judeţe, dar şi sapte podeţe. Lucrările trec prin comunele Ţigănaşi, Vlădeni, Şipote şi Plugari. Lucrările trebuie finalizate până pe 8 ianuarie 2015.

 

Drumul Iași-Botoșani a izolat în ultimii ani comunele de investitori și localitățile au ținut pasul pe loc

Problema Drumului Județean 282 dintre Iași și Botoșani a fost o problemă care a fost adusă la conducerea Consiliului Județean Iași din perioada 2008-2012 din preajma anului 2009 de către consilierul județean USL, Petrică Dascălu care în calitate de coordonator al Colegiului de Deputați numărul 6 a constatat din discuțiile cu primarii din zonă că cea mai mare problemă a acestora este drumul cu pricina. Datorită lipsei de profesionalism a fostului președinte al CJ Iași, Constantin Simirad, lucrările de reabilitare a drumului finațat cu bani europeni s-a blocat.

“Cea mai mare problemă a primarilor din Plugari, Țigănași, Vlădeni, și Șipote o constituie DJ 282 Iași-Botoșani. Din cauza drumului distrus care ar trebui să facă legătura dintre localitățile respective și Iași, respectiv Botoșani, primarii din zonă nu pot atrage investitori pentru că nu dispun de căi de acces către comunele lor dinspre Iași și Botoșani.

Drumul județean a izolat în ultimii ani comunele acestea de investitori și localitățile au ținut pasul pe loc, în timp ce în alte zone au fost atrase investiții private care au creat zeci de locuri de muncă. Sper ca prin semnarea contractului de lucrări de vinerea aceasta să scăpăm comunele de pe traseu de blestemul acestui drum”, a declarat consilierul județean USL, inginerul Petrică Dascălu.

 

Promisiunea primarului legată de punctul de lucru de la Plugari va deveni realitate

Datorită susținerii de care se bucură edilul comunei Plugari la președintele Consiliului Județean Iași, în scurtă perioadă vor demara lucrările la DJ 282 și cea mai mare problemă a localnicilor din Plugari va fi rezolvată. Odată cu reabilitarea drumului care face legătura între comună și Iași sau Hîrlău se va fluidiza traficul din zonă și Plugariul își va putea deschide porțile către investitorii care au nevoie în primul rând de drumuri de acces din comune către Iași, Botoșani sau Hîrlău.

Pentru ca lucrările se fie finalizate cât mai rapid cu putință, primarul Paul Mursa a propus conducerii Consiliului Județean Iași să fie înființat un punct de lucru la Plugari al constructorului și reabilitarea să înceapă din ambele direcții, dinspre Țigănași și dinspre Plugari.

Până în momentul de față, lucrările de pe raza județului Botoșani au fost realizate într-o proporție mare și asfaltul se termină la granița acestui județ, din punctul în care începe teritoriul comunei Plugari. Odată cu realizarea legăturii dintre Plugari și județul Botoșani se va face mai ușor accesul în comună către Hârlău și Târgu Frumos, iar ulterior localnicii din Plugari vor beneficia până la 8 ianuarie 2015 de cea mai rapidă cale de acces către Iași după ce vor fi finalizate lucările la DJ Iași-Botoșani.

“Vineri va fi semnat la noi în comună contractul care ne va scăpa de cea mai mare problemă pe care a avut-o comuna noastră din toate timpurile. Aceasta este drumul județean Iași-Botoșani, un traseu extrem de distrus pe mari porțiuni de carosabil care ne-a blocat în ultimii ani accesul către investitori și către capitala județului nostru. Sper ca odată cu demararea lucrărilor dinspre Plugari și dinspre Țigănași să putem intra în normalitate și să putem ajunge în timp util la Iași și la Hîrlău. După ce se va realiza principalul drum de legătură, ne vom axa către atragerea de investitori în comuna noastră care să creeze locuri de muncă”, a declarat primarul Paul Mursa.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>