Primăria recompensează performanța în educație și susține elevii cu probleme sociale

Educația tinerilor din comună este în topul priorităților primarului Paul Mursa, care și-a propus crearea celor mai bune condiții în unitățile de învățământ din comună și stimularea elevilor pentru obținerea de performanțe școlare.

În acest sens, primaria a decis să recompenseze premianții din clasele ciclului primar și gimnazial de la școlile din comună cu o excursie organizată la finalul anului școlar 2013-2014.

“Pentru ca elevii noștri să poată obține performanțe notabile în educație lucrăm în fiecare zi la găsirea de noi căi de a moderniza și dota școlile din comună cu toate cele necesare. Vom face demersuri în continuare să asigurăm buna funcționare a actului educațional în școli. Am lansat anul acesta o inițiativă nouă la nivel de comună care presupune recompensarea elevilor care au performanțe notabile la învățătură cu o excursie gratuită la final de an școlar. În felul acesta urmărim să-i stimulăm pe elevi să învețe mai mult și să obțină note mai bune, iar la final îi recompensăm. Toți elevii din comună sunt în vizorul nostru și vom urmări să premiem performanțele obținute de aceștia la școala și în competițiile interșcolare la care participă”, a spus primarul Paul Mursa.

 

Copii proveniți din familiile cu probleme sociale sprijiniți de primărie

Pentru că în comuna Plugari sunt numeroase familii care se confruntă cu probleme de natură socială și totuși își trimit copii la școală, primarul a decis să vină în sprijinul acestor familii cu probleme sociale și să le ofere copiilor acestora aceeași facilitate care le oferă și premianților din comună.

“Unii dintre noi ne-am născut cu mai multe sau mai puține posiblități și ne-a fost puțin mai ușor sau mult mai greu să reușim în viață. De aceea cred în susținerea copiilor care provin din familii cu probleme sociale, să le oferim și acestora excursia gratuită pe care o primesc și premianții. În acest îi ajutăm pe copii care au condiții mai grele de reușită în viață și sunt nevoiți să muncească de mici ca să-și întrețină familia, dar totuși vin la școala și învață să aibă parte de aceleași beneficii ca și cei care învață mult și au condiții mai bune. Desigur că sunt cazuri cu familii cu probleme sociale care au copii de nota 10 și primesc toata aprecierea noastră”, a încheiat primarul Mursa.

- See more at: http://plugari.realitatealocala.ro/2013/11/primaria-recompenseaza-performanta-in-educatie-si-sustine-elevii-cu-probleme-sociale/#sthash.evztMKLA.dpuf

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>