Reabilitarea căminului cultural a fost aprobată de Guvern. Primarul face lobby la M.D.R.T. pentru finanţarea proiectului

Începutul anului 2014 a însemnat pentru comuna Plugari un nou proiect câştigat la finanţare. După ce anul trecut, primarul Paul Mursa a făcut lobby la parlamentarii USL de Iaşi şi s-a deplasat personal la  Bucureşti pentru depunerea documentaţiei pentru a primi finanţare de la Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului, proiectul privind finanţarea lucrărilor la căminul cultural a primit aviz favorabil.

În ultima perioadă, primăria Plugari a primit de veste de la Compania Naţională de Investiţii aprobarea proiectului privind reabilitarea capitală a căminului cultural din Plugari. Datorită insistenţelor primarului Mursa şi a susţinerii de care acesta beneficiază la parlamentarii USL, căminul cultural a fost aprobat la finanţare şi are şanse foarte mari să fie reabilitat anul acesta.
Pentru anul 2014, s-au prevăzut 20 de milioane de euro pentru reabilitarea căminelor culturale din ţară. Astfel că următorul pas pentru realizarea investiţiei nu depinde de primăria Plugari, ci de Compania Naţională de Investiţii care va publica lista căminelor culturale din ţară ce vor fi reabilitate cu bani de la guvern.

Primarul Mursa a declarat: “Voi face toate demersurile necesare şi voi insista la guvern pentru ca proiectul privind reabilitarea căminului cultural să intre la finanţare anul acesta. Nu depinde de loc de mine dacă vom intra la finanţare anul acesta pentru că lista finală cu investiţiile ce vor intra la finanţare se realizează în funcţie de mai multe criteria de către cei de la MDRT.  Personal cred că sunt şanse mari să intrăm la finanţare şi să demareze lucrările anul acesta”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>