Repararea drumurilor comunale va fi făcută în 2014 la costuri minime față sumele colosale cheltuite în preajma alegerilor din 2012 pentru pietruire

Primaria comunei Plugari a ținut zilele acestea licitația pentru achiziționarea unui buldo excavator pentru realizarea lucrărilor de gospodărire comunală. În urma licitației prețul plătit pentru utilaj a fost de 310 mii de lei și utilajul urmează să fie livrat în Plugari săptămâna aceasta.

Autoritatea publică locală își propune să folosească buldo excavatorul pentru nivelarea și amenajarea unei părți din drumurile comunale pentru a facilita circulația în condiții normale pe majoritatea drumurilor din comună.

Pentru că în anii trecuți, aceste lucrări de amenajare a drumurilor comunale erau contractate de la alte firme care făceau un profit imens din pietruirea drumurilor, primăria dorește să reabiliteze drumurile din comună la costuri minime și pe cât posibil în regim propriu.

Manopera cu pietruirea a costat de 5 ori mai mult decât piatra în sine în iunie 2012

Pentru a evalua eficacitatea cheltuirii banului public, autoritățile au descoperit în contabilitatea primăriei că pe anul 2012 în cele 6 luni până la alegerile locale din iunie 2012 a fost cheltuită o sumă enormă pentru pietruirea drumurilor comunale.

Cum vă puteți explica că s-a plătit 200 de milioane de lei vechi pentru achiziționarea de piatră și pentru transport s-au achitat 500 de milioane de lei vechi, iar costul cu manopera (pietruirea propriu-zisă) a mai costat încă 550 de milioane de lei vechi bugetul comunei?

Un simplu calcul arată că investiția în piatra a fost de 200 milioane lei vechi, iar manopera de 5 ori mai mult. Autoritățile de control financiar s-ar sesiza și ar demara o anchetă amplă pentru cheltuirea abuzivă a banului public care s-a făcut în preajma alegerilor locale din iunie 2012.

Pentru a realiza cheltuirea banului public cu responsabilitate actuala conducere a primăriei Plugari va face tot posiblilul să economisească din puținii bani pe care îi are la dispoziție în bugetul pe 2014 pentru a realiza un număr cât mai mare de investiții care să vină în folosul tuturor localnicilor din comună.

- See more at: http://plugari.realitatealocala.ro/2013/11/repararea-drumurilor-comunale-va-fi-facuta-in-2014-la-costuri-minime-fata-sumele-colosale-cheltuite-in-preajma-alegerilor-din-2012-pentru-pietruire/#more-72

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>