Rezumatul ultimei ședințe de Consiliu Județean: se va introduce o nouă cursă de pe Aeroportul Iași

Astăzi, 1 septembrie, a avut loc o nouă ședință de Consiliu Județean. Pe ordinea de zi au fost 7 puncte și unul dintre ele a vizat alocarea sumelor defalcate din TVA și din IGV.

În ședința extraordinară de astăzi, majoritatea PSD din plenul Consiliului Județean Iași a respins propunerea mea ca alocarea să se facă 90% în funcție de populație. Majoritatea PSD a hotărât ca alocarea acestor sume să se facă ținând cont de suprafaţă în proporție de 60 % şi de populaţie în proporție de 40%. Prin urmare, cele mai prejudiciate sunt primăriile de comună din Județul Iași care ar fi primit mai mulți bani dacă majoritatea PSD nu ar fi avut interesul ca Municipiul Iași și orașele din Județ conduse de primari PSD să fie favorizate. Prin propunerea mea, am dorit ca susținerea programelor de dezvoltare locală și susținerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală să fie mai consistentă în rândul primăriilor de comună din Județul Iași pentru că resursele financiare de care dispun acestea sunt mult mai limitate decât resursele de care dispun orașele, a declarat Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

cristian-adomniteiPreședintele Consiliului Județean, dl. Cristian ADOMNIȚEI, a anunțat astăzi introducerea unei noi curse aeriene de pe Aeroportul Internațional Iași.

Se văd deja primele rezultate concrete, în urma inaugurării noii piste a Aeroportului Internațional Iași. Începând cu 30 octombrie, compania Tarom va introduce cursa Iași-Dublin și retur. În Irlanda există o comunitate numeroasă de români, iar această nouă cursă va facilita foarte mult apropierea de casă a acestora. Totodată, această nouă cursă aduce noi oportunități pentru mediul de afaceri ieșean. Este, indiscutabil, o victorie a noastră! A 7-a cursă internațională de pe Aeroportul din Iași, în decurs de numai doi ani de zile, înseamnă o deschidere orașului nemaiîntâlnită în ultimii 25 de ani, a declarat Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Președintele Consiliului Județean, dl. Cristian ADOMNIȚEI, a solicitat în mod expres astăzi, conducerii SC APA VITAL SA, companie aflată în subordinea Consiliului Județean Iași, finalizarea imediată a lucrărilor pe care compania le efectuează pe bulevardul Socola.

În urma repetatelor sesizări primite de la ieșenii care locuiesc sau tranzitează frecvent zona Bucium, am solicitat imperativ conducerii companiei de apă și canalizare a județului finalizarea de urgență a lucrărilor din zonă. Este inadmisibil ca, odată cu începerea noului an școlar, șantierul să nu fie închis și disconfortul prelungit. Până pe 15 septembrie lucrările trebuie să fie gata, inclusiv asfaltarea bulevardului!, a declarat Cristian ADOMNIŢEI, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>