Scandal funciar la Plugari

485544_525821054120626_172289726_n-300x225Primăria este în litigiu cu Agenţia Domeniilor Statului pentru o parcelă de pământ. Fiecare dintre părţi susţine că este proprietar, dar întâmpină probleme serioase atunci când trebuie să dovedească acest lucru prin acte

Primăria comunei Plugari este în litigiu cu Agenţia Domeniilor Statului (ADS) pentru o parcelă de pământ. Este vorba despre o suprafaţă de 36 de hectare, pentru care atât primăria, cât şi ADS, susţin că au acte de proprietate. „Noi putem dovedi că acel pământ ne aparţine, printr-o Hotărâre de Guvern de care dispunem. Cu toate acestea, cei de la ADS susţin că este în proprietatea lor, fapt care a dus la un nefericit conflict pentru comuna noastră”, a declarat Paul Mursa, primarul comunei Plugari. Conform spuselor acestuia, pământul apare în acte ca fiind parte a patrimoniului comunal, în timp ce ADS pretinde că are drepturi asupra acestuia. „ADS susţine că între anii 2011 – 2012 au făcut un inventar al tuturor suprafeţelor de pământ deţinute, în care se afla şi parcela despre care vorbim. Mai mult, aceştia spun că primarul din acea perioadă ar fi semnat acest inventar, lucru care ar atesta faptul că ADS a fost recunoscut ca proprietar”, a conchis Mursa.

Cine şi ce a semnat?

Contactat pentru detalii privind inventarul ADS, Costel Sandu, fost primar al comunei Plugari din perioada 2008-2012, ne-a spus că nu ştie nimic despre un astfel de act. „Eu nu am semnat nici un act de felul acesta şi nici contracte de concesiune cu ADS. Când am intrat eu în primărie, erau deja protocoale încheiate între ADS, primărie şi Direcţia Agricolă. Dacă printre actele care trebuiau semnate de primar s-a numărat şi acesta, este altceva, dar eu nu am recunoscut prin nici un act că acel teren aparţine ADS”, a declarat fostul primar Costel Sandu.

Primăria răscoleşte prin arhivă

Pentru a soluţiona acestă situaţie, ieri, 6 iunie, primarul comunei s-a întâlnit cu membrii ADS, la Plugari. Rezultatul întâlnirii nu a fost însă cel dorit, deoarece problema nu s-a putut soluţiona. Astfel, s-a hotărât ca Primăria să caute prin arhiva din anul 1991 o hotărâre de consiliu care să arate cu exactitate cui aparţine parcela de pământ. Referitor la acest conflict, reprezentantul ADS în Comisia Judeţeană de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Iaşi, Lorin Urcaciu, a declarat că în acest moment se lucrează la soluţionarea litigiului. „S-au deplasat la faţa locului membri din ADS, au văzut despre ce este vorba, iar în scut timp vom avea şi răspunsul la această problemă”, a precizat Urcaciu.

 

sursă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>