Un şut în fund, un pas înainte

Când spui „nu am rezultate pentru că nu am încredere în mine”, de fapt spui „Nu am chef să încerc, mi-e lene şi mă doare-n fund şi am să mă scuz în faţa mea şi a celor din jur cu acest motiv, lipsa încrederii în mine, pentru ca sună mai inteligent”.

Cum îţi creşte încrederea în sine

Din păcate, încrederea în sine este o scuză de tot rahatul pe care foarte mulţi oameni o folosesc ca să îşi justifice lipsa de realizări.

Eu nu am avut niciodată încredere în mine când am început să fac un lucru nou pentru că e normal să nu ai.

Dacă te apuci să faci pentru prima oară în viaţă ceva, de unde dracu’ să ai încredere? Nu ai mai făcut niciodată acel lucru şi o să îţi spargi nasul, cel mai probabil.
Normal că ţi-e frică şi nu ai încredere şi foarte bine faci, pentru că frica te protejează să nu stai în mijlocul autostrăzii când trec maşinile cu 160 la oră pe acolo.

Să aştepţi să ai încredere ca să începi să faci ceea ce trebuie să faci pentru a ajunge unde vrei să ajungi, e ca şi când ai vrea să culegi merele din livadă pe care nu ai plantat-o niciodată în desert.

Problema e că oamenii vor găsi scuze permanent pentru a rămâne mediocri.

Începătorii în a găsi scuze spun ”eu nu pot” , ”alţii au noroc”, ”trăim în România şi nu se poate”.

Dar există şi experţi în scuze. Care ştiu dezvoltare personală şi au citit cărţi. Şi au scuze avansate. ”Ştiu că pot dar nu am încredere în mine.”

”Eu m-am născut cu emisfera stângă mai dezvoltată şi mi-e greu să fiu creativ în a găsi soluţii la probleme şi de aceea sunt varză.”

”Am o karma încărcată din alte vieţi.”

Umilit, scuipat şi înjurat, în mizerie … dar luptând. Aşa se naşte încrederea în tine. Când ştii că întreg universul a fost împotriva ta şi tu eşti încă drept deşi ai avut toată greutatea pe umerii tăi (bine, eu nu mai sunt chiar drept că am scolioză şi coloană puţin deviată, motiv de dispreţ).

E o iluzie că îţi vei dezvolta încrederea în sine şi apoi vei avea rezultate.

E exact invers, dragii mei.

După ce îţi iei o tonă de bocanci în gură, o să fii un zeu pentru simplul motiv că diamantele se nasc sub presiune.

 

Citeşte mai departe pe www.personalitatealfa.com/blog/sa-nu-te-mai-aud-vreodata-ca-nu-ai-incredere-in-tine

Sursă fotografie: www.sorincostache.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>